Hoe maak je van je passie je werk?

on

Geschreven 8 maanden geleden, augustus ongeveer om preciezer te zijn, maar nooit gepubliceerd. Toen ik nog als Brand Manager bij Vivabox werkte en mij de godganse dag afvroeg wat ik in de file zat de doen en waarom ik 8 tot 10u op kantoor op een stoel zat terwijl ik zoveel andere dingen zou kunnen doen.

Die vraag heb ik me vaak gesteld. Maar nog meer heb ik mezelf de vraag gesteld wat mijn passie werkelijk is. Ik heb er vele, want ik doe alles met passie, behalve mijn huidige kantoorbaan. Dat maakt het wel heel moeilijk.

Ik heb altijd gedacht dat het ongrijpbaar was voor mij om te ervaren wat enkele gelukkelingen voelen bij het beoefenen van hun droombaan. Het gevoel dat je iets doet wat je graag doen en ermee in je levensonderhoud voorziet. Betaald worden om gepassioneerd bezig te zijn. Dat wil ik!

YOGA

Ik heb mijn wereldreis afgesloten in India. Daar heb ik me laten opleiden tot yoga docente. Yoga is voor mij onmisbaar geworden. Ik adem yoga. Ik ben yoga. Ik kleed me yoga. Life in yogapants. Ik zou er een hele dag in willen rondlopen. En op flipflops. Life in flipflops. Dat wordt ooit de titel van mijn boek. Want o ja, dat is nog zo’n passie van me. Schrijven.

SCHRIJVEN

In september start ik met een schrijfcursus ‘creatief schrijven’ aan het Conservatorium van Leuven. Een driejarige opleiding die me zou moeten vormen tot een creatief schrijfwonder. Ik ben benieuwd. Ik heb er vooral veel zin in. Grote klassieke schrijvers onder de loep nemen, veel lezen en eindelijk weten waar ik mee bezig ben. Want nu, laat ik eerlijk zijn, ik doe maar wat.

VOEDING

Ik zou heel graag ook een cursus raw food volgen en mezelf specialiseren als voedingsdeskundige. Dit met het oog op de toekomstige ontwikkeling van Ady’s Kitchen. Want dat moet ooit toch ook eens iets worden…

MASSAGE

In het verlengde van de Reiki opleiding, wil ik graag nog een opleiding tot massagetherapeute volgen. Mensen helen met mijn handen. De handen die behalve de via energieoverdracht en massage helen, de handen die de gerechten van Ady’s Kitchen klaarmaken, de handen die de teksten typen die in mijn hoofd zitten. Ik hou van mijn handen. Ode aan mijn handen.

Ik ben de eeuwige student. Altijd honger naar kennis, naar ontwikkeling, naar groei.

Het enige wat ik vrees is dat eens een passie een verplichting wordt , deze zijn glans verliest en de passie ervoor verdooft.

EN JIJ?

Wat zijn jouw passies? En wat zou jij ervan vinden om voor je passies betaald te worden? Denk je dat dat realistisch is? Hoe zou jij het aanpakken om van die droom realiteit te maken?

Lees in de volgende blogpost wat er vandaag, 8 maanden later allemaal veranderd is. Lees over de kracht van het willen veranderen en niet bij de pakken neer te zitten.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s