She believed she could, so she did!

Deze afbeelding vond ik vanmorgen in mijn WhatsApp inbox. Glitters en woorden. Straffe woorden!

Mijn goede vriendin zei dat ze hierbij aan mij moest denken. Ik laat het ego even aan het woord en die voelt een beetje trots opkomen. Ja ik ben trots, trots dat ik geloof dat ik alles kan doen waar ik in geloof. Geloof is krachtig. De geest is krachtig!

Want als we denken dat we iets kunnen, dan zijn we al half gewonnen. De volgende stap is slechts de uitvoering. Oké, een beetje moed is ook aan de orde. Want je moet je kunnen loskoppelen van verwachtigen van anderen en meningen aan je laars lappen.

Vanmorgen nodigde ik de deelnemers uit de chakra yoga les om volgende week zeker te komen, dan is de zonnevlecht aan de beurt. Onze kern, waaruit we kracht putten, dat ons zelfvertrouwen geeft om in onszelf te geloven en de dingen te doen die we altijd hebben willen doen. En toen kwam die afbeelding binnengewipt en bedacht ik me dat mijn derde chakra al lang open staat en dat ik de dingen gewoon doe die ik wil.

Waarom? Niet omdat het voor mij altijd zo eenvoudig is, maar omdat ik het oprecht graag wil, vanuit het diepst van mijn zijn. Een soort wilde, primitieve wilskracht die zich niet zomaar laat stillen. Een vuur dat binnenin ontstaan is en dat zich niet zomaar laat blussen. Zo een dat bossen verwoest en alles bedekt met een laag vruchtbaar as. Een as, als voedingsbodem, waaruit mooie dingen kunnen ontstaan en bloeien en groeien.

En het is pas als we naar deze innerlijke roeping luisteren dat we ons hoogste potentieel kunnen bereiken en de beste versie van onszelf kunnen zijn. Laat je daarom niet beperken door twijfel, angst onzekerheid, maar geloof in jouw eigen kracht, treed buiten die comfortzone en start vandaag nog met het herrekenen van jouw leven. Jij bent de schrijver van jouw verhaal, sla de bladzijde om en begin dat nieuwe spannende hoofdstuk!

Ik heb de afgelopen week misschien wel wat veel warrior poses gedaan en geput in mijn innerlijke krachtbron, mijn chakra’s opengezet en wat veel Paulo Coelho gelezen…wat heeft het me opgebracht? Een glas dat overvol is en een ongekend positivisme.

Ik nodig u ook uit om naar binnen te keren en te luisteren naar die wijze stem, die je de weg wijst naar jouw geluk. Hoor je ze niet? Nou, ad(d)yogini to your life en kom mee wat yoga doen en chakra’s openzetten. Of lees een Coelho. Ik heb deze week ‘De Zahir’ uitgelezen en het gaf me weer nieuwe inzichten in het leven en vooral ook in relaties.

De metafoor van de spoorlijn is me vooral bijgebleven, alsook het verhaal van de 2 brandweerlui. Meer hierover in een volgende blog!

Nieuwsgierig? De Zahir is makkelijk te vinden op bol.com, klik hier, koop ‘em, lees ‘em en laat me vooral weten wat jij er van vindt!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s